Röding pimpel.

Ställde klockan på sju. Kokade upp havregrynsgröt till frukost när jag vaknade. Tog på mig det varmaste jag hade. Samlade gruppen och när alla var redo drog vi i två bilar eftersom vi var åtta stycken till en lite sjö norr om Forshaga för att pimpla röding på isen. Det hela började bra när Karlsson konstaterade i bilen efter tre mil att han hade glömt isborren på Bergsgården. Vi vände naturligtvis inte om, utan vi hoppades att de i den andra bilen inte hade gjort likadant som vi, vilket var fallet. Efter att vi hade inhandlat fiskekort på den lokala Preem tappen svängde vi in på mindre vägar, och mindre vägar, sen var det nästan ingen väg kvar för all snö som hade kommit de senaste dagarna men vi tog oss till målet tillslut.  
 Brania och Sederqvist som hade varit där dagen innan gick ut till samma hål som dem hade fiskat i dagen förre, vilket gav resultat snabbt.  Tre – fyra rödingar åkte upp snabbt i början vilket var väldigt kul, även för oss andra som väntade på att borra upp ett eget hål och försöka få dagens först var det väldigt kul eller något stressande. När man väl hade Borrat upp sitt lilla hål och börjat fiske verkade huggperioden vara över för denna gång, iallafall i mitt hål… Bara bita ihop och gnälla lite vilket jag gjorde. Efter ca 1,5h fiske var det bara jag av gruppen som inte hade fått fisk, ett hemskt fenomen som är oförklarligt, detta har aldrig hänt mig tidigare och jag började känna mig väldigt illa till mods. Fisket fortsatte på isen med lite skitsnack och lunch, några små nafs var det lite i varje hål men de var just nu svårflörtade. Efter ett tag började jag tänka på annat än fiske när jag satt och käkade min macka, drömmarna flöt iväg och just då! Hugg! Och jag med mina makrillmete reflexer bommar första nappet i mitt håll för dagen. Proffset Brania kom fram till mig och visade väldigt pedagogiskt hur ett ”bra” motthugg skulle genomföras, medans John låter som en gås i bakgrunden skrattandes åt min förlust. Surt men nu visste jag att en fisk ville nappa på mitt bete så något gjorde jag ju rätt.

Nya tag och efter att många fiskar kommit upp runt omkring mig i olika hål var det äntligen min tur att få fisk. En lite röding, men ack så viktig!

Vi märkte ganska snabbt att fisken gick runt och kom i omgångar vilket tenderade i olika perioder. Vi spred ut oss lite mer i sjön och utforskade nya ställen vilket vi hade råd med nu när alla hade fått fisk. Vi märkte ingen större skillnad när man väl satt sig en stund vid ett hål, det viktigaste var att inte vara på för grunda ställen. Dagen var i sin helhet bra, lite kallt om fötterna men det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder…




Totalt fick manskapet hela 34 rödingar under dagen med en topp på ca 1,7kg + - . Alejandro skrapade även fram en Regnbåge till listan i arter, även fyra sarvar fick vi i ett av hålen där John ganska omotiverat mäskat med Baconost på tub. Go jul på er!  


RSS 2.0